Ураган "Мілтон" накрив Флориду. Що відомо про наслідки руйнівної стихії у США

51
0
SHARE

У ніч на 10 жовтня потужний ураган « Мілтон » досяг штату Флорида, спричинивши торнадо, повені та підтоплення. Відомо про жертви, внаслідок стихії мільй.
У ніч на 10 жовтня потужний ураган « Мілтон » досяг штату Флорида, спричинивши торнадо, повені та підтоплення. Відомо про жертви, внаслідок стихії мільйони людей залишилися без світла.
РБК-Україна в матеріалі нижче зібрало головне про наслідки урагану і наскільки потужним « Мілтон » є на цю мить. Зміст
Де вже пронісся « Мілтон » і куди прямує
Знеструмлення, руйнування та жертви
Реакція політиків на ураган Де вже пронісся « Мілтон » і куди прямує
« Мілтон » обрушився на узбережжя штату Флорида як шторм 3-ї категорії у середу близько 20:30 (за місцевим часом) зі швидкістю вітру понад 195 км/год, спричинивши шквал торнадо та повені.
Ще до того, як стихія завдала основного удару, торнадо (їх було зареєстровано в штаті щонайменше 19) та зливи на його периферії знеструмили сотні тисяч абонентів.
Відомо, що « Мілтон » вийшов на сушу на центральному західному узбережжі Флориди в районі острова Сієста-Кі поблизу міста Сарасота. У місті Сент-Пітерсберг за час негоди випало понад 400 мм – опадів. При цьому половина з них вилилася ще до того, як центр « Мілтона » вийшов на сушу.
Метеорологи звертають увагу, що в Лондоні, який має репутацію « дощового міста », наприклад, на рік у середньому випадає менше ніж 600 мм опадів.
Пізніше, через зниження швидкості вітру до близько до 160 км/год, « Мілтон » послабили до урагану 2-ї категорії.

Continue reading...