Чи справді існував джекалоп? Неймовірна історія виникнення рогатого зайця

41
0
SHARE

Від початку 19 століття чутки про джекалопа – зайця з рогами оленя чи кози – ширилися заходом Америки, доходячи до інших країн. Але чи дійсно джекалоп.
Від початку 19 століття чутки про джекалопа – зайця з рогами оленя чи кози – ширилися заходом Америки, доходячи до інших країн. Але чи дійсно джекалоп існував – дослідники мають припущення.
Про те, чи існував рогатий заєць насправді, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler).Хто такий джекалоп
Описати джекалопа досить просто: це звичайнісінький кріль або заєць, але він має одну особливість. А саме роги оленя, які прикрашають його голову.
Однак, як вважають жителі Вайомінгу, джекалоп – набагато більше, ніж просто незвична тварина. Це розумні істоти, які можуть імітувати людей і часто лякають туристів, співаючи свої пісні біля вогнища разом з відпочивальниками.
До того ж рогатий кріль має численні магічні властивості. Наприклад, за чутками, його молоко може зцілювати – а також замінює афродизіак.
Вражають і фізичні здібності кроля – за переказами, звір може важити від 4,5 до 27 кілограмів, а при спробі спіймати його, буде бити ногами, дряпати кігтями та може навіть розтерзати супротивника.
Не дивно, що джекалопа важко зловити. Але не лише тому, що це « родич » зайця – рогатий заєць може бігти зі швидкістю майже 100 км на годину, здіймаючи купи пилу, щоб бути непомітними. Це дійсно невловна тварина – навіть якщо джекалоп опиниться в кутку, він все одно знайде шлях до втечі.
Однак, зразки таксидермії в барах Америки, вказують на те, що деяким людям, схоже, вдається вполювати джекалопа.

Continue reading...