Що чекає на грішників: як насправді виглядає пекло?

49
0
SHARE

Християнські уявлення про пекло і Сатану змінювалися протягом століть, набуваючи нових образів і значень. Від біблійних згадок до впливу інших релігій.
Християнські уявлення про пекло і Сатану змінювалися протягом століть, набуваючи нових образів і значень. Від біблійних згадок до впливу інших релігій, ці символи стали уособленням зла та покарання для грішників.
РБК-Україна (проект Styler) розповідає, як виглядає пекло у християнській традиції, а також яким є образ Сатани.Походження уявлень про рай і пекло
Ідеї про рай і пекло глибоко вкорінені у багатьох релігіях. Навіть якщо людина не є релігійною, поняття про можливу вічну радість чи покарання після смерті мають велике значення в культурі та суспільстві.
Пекло як місце покарання для грішників існувало в багатьох релігійних уявленнях, від месопотамських вірувань до грецької, римської та інших культур. Юдео-християнська традиція довгий час не мала чіткого поняття потойбічного світу: у Старому Завіті згадується Шеол – місце, де перебувають усі мертві без винятку, незалежно від їхніх вчинків.
Тільки з появою книги пророка Даниїла з’являється ідея божественного суду, де кожен отримає справедливу долю залежно від свого земного життя.

Continue reading...