Брав участь у перекиданні "Бука" в Україну: в Bellingcat викрили російського офіцера (фото)

347
0
SHARE

Група незалежних слідчих викрила російського військового у справі про збитий літак над Донбасом
Російський офіцер ГРУ Олег Іванніков брав участь у транспортуванні ЗРК « Бук » з Росії в Україну, який збив літак MH17. Про це повідомляє група незалежних слідчих Conflict Intelligence Team (CIT) в Twitter.
 » Команда Bellingcat, видання The Insider і інші розслідувачі встановили, що « Андрій Іванович » або « Оріон », який брав участь у перекидання в Україну « Бука », який збив MH17, – це офіцер ГРУ Олег Володимирович Іванніков. Раніше він служив міністром оборони Південної Осетії « , – йдеться в повідомленні.
Як пише сайт stolica-s.su, в 2014 і 2015 році Іванніков, за твердженням слідчих Bellingcat, координував дії проросійських сепаратистів на Луганщині, і бійців приватної військової компанії, відомої як « група Вагнера ». Ці функції він виконував і в липні 2014 року, коли був збитий MH-17.
Фото: twitter.com/CITeam_ru
Зараз, як припускають незалежні розслідувачі, офіцер перебуває в Сирії. Достовірно його звання невідомо, проте на момент служби в Південній Осетії він був з погонами полковника. Однак уже зараз в Bellingcat вважають, що він може бути в званні не нижче генерал-майора, з огляду на його завдання і посади.

Continue reading...