США заблокували проект резолюції ООН, який засуджує насильство проти палестинців

281
0
SHARE

США у пятницю, 1 червня, застосували вето до проекту резолюції Радбезу ООН, в якому заусджується застосування Ізраїлем сили проти палестинських цивільних осіб.
США у п’ятницю, 1 червня, застосували вето до проекту резолюції Радбезу ООН, в якому заусджується застосування Ізраїлем сили проти палестинських цивільних осіб.
Про це повідомляє Reuters.
Вашингтон розкритикував резолюцію за « грубий односторонній погляд » та відсутність засудження діяльності палестинського угруповання « ХАМАС ».
« Терористичне угруповання « ХАМАС » несе головну відповідальність за жахливі умови життя в Секторі Газа », – заявила посол США в ООН Нікі Гейлі перед голосуванням.
« Будь-хто, хто турбується про мирний процес, повинен голосувати проти цього », – додала вона.
За проект, внесений на розгляд Радбезу ООН Кувейтом, проголосували Франція, РФ, Китай, Кот-д’Івуар, Казахтсан, Болівія, Перу, Швеція та Екваторіальна Гвінея. Велика Британія, Нідерланди, Польща та Ефіопія – утрималися, США – проголосували проти.
Зазначається, що для прийняття резолюції необхідно 9 голосів без вето постійних членів Радбезу – Сполучених Штатів, Великої Британії, Франції, Росії і Китаю.

Continue reading...