Верховний суд відмовив НАБУ в розгляді скарги на догану Холодницькому

298
0
SHARE

Верховний суд у складі Касаційного адміністративного суду вирішив відмовити у відкритті провадження у справі за позовом Національного антикорупційного бюро України до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП) про визнання протиправним та скасування рішення щодо догани керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому. Верховний суд зазначив, що НАБУ може з дозволу комісії прокурорів оскаржити рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів тільки у Вищій раді правосуддя.
Верховний суд у складі Касаційного адміністративного суду вирішив відмовити у відкритті провадження у справі за позовом Національного антикорупційного бюро України до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП) про визнання протиправним та скасування рішення щодо догани керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому.
Як повідомляється на сторінці Верховного суду у Facebook, у судовому порядку підлягають оскарженню ті рішення КДКП, які прийнято за результатами дисциплінарного провадження, і право на таке оскарження має лише прокурор як суб’єкт цього дисциплінарного провадження, діяльність якого оскаржується.
Читайте також Холодницький позичив своєму заступнику понад півмільйона гривень
« Особи, за дисциплінарною скаргою яких КДКП приймає рішення у визначеному Законом України від 14 жовтня 2014 року № 1697-VII «Про прокуратуру» (далі – закон № 1697-VII) порядку, не є суб’єктами дисциплінарного провадження і не наділені правом на оскарження в судовому порядку рішень КДКП як за результатами дисциплінарного провадження, так і за наслідками вирішення питання про його відкриття », – йдеться у повідомленні.

Continue reading...