США попередили Росію про готовність ударити по Сирії

330
0
SHARE

США має інформацію, що влада Сирії може використати хімічну зброю, щоб звільнити один із останніх районів країни, який перебуває під контролем опозиційних сил.
США попередили Росію про те, що у разі використання хімічної зброї режимом президента Сирії Асада, Вашингтон буде готовий завдати удару по Сирії. Про це повідомляє Bloomberg.
Зазначається, що таке попередження радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон передав секретарю Ради безпеки РФ Миколі Патрушеву на зустрічі у Женеві у четвер.
За інформацією співрозмовників агентства, США знає, що влада Сирії може використати хімічну зброю, щоб звільнити один із останніх районів країни, який перебуває під контролем опозиційних сил.
« Асад за підтримки російської авіації перекинув сили до провінції Ідліб на північному заході – останній район, підконтрольний повстанцям (переважно джихаддистам з Аль-Каїди і інших угруповань).
В Ідлібі знаходяться десятки тисяч бойовиків, багато з яких були евакуйовані туди в рамках угод про припинення вогню », – йдеться у статті.
« Болтон під час зустрічі наголосив – якщо це станеться, США готові до більш серйозної військової відповіді щодо Сирії у порівнянні з тими, які вона робила раніше », – пише Bloomberg.

Continue reading...