Клімкін анонсував ще одне засідання РНБО щодо "квазіокупації" Росією Азовського моря

263
0
SHARE

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін анонсував проведення ще одного засідання Ради національної безпеки і оборони щодо « квазіокупації » Росією Азовського моря. Він заявив, що судновласники, чиї судна зупиняє російська сторона, не завжди хочуть надавати докази цих дій РФ.
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін анонсував проведення ще одного засідання Ради національної безпеки і оборони щодо « квазіокупації » Росією Азовського моря.
Про це глава української дипломатії повідомив в ефірі радіостанції « Радіо НВ ».
« Я вважаю, що тут потрібна дуже послідовна стратегія, і стосовно Азову нема дуже простої відповіді. Дуже простої в тому сенсі, що це може бути тільки політична, тільки юридична або тільки безпекова (відповідь). Нам потрібно зміцнити максимально нашу присутність в Азовському морі. Зараз вона є дуже незначною, і в тому числі морську присутність », – заявив Клімкін.
Дипломат додав, що зараз відбувається постійне посилення української оборони вздовж берегової лінії. « Тому, я думаю, що ми готові до важливих провокацій. Це я можу сказати не тільки від себе, я можу сказати, що ми дійсно готові », – наголосив Клімкін.
Читайте також Клімкін планує зустрітися із Сійярто у Нью-Йорку наприкінці вересня
При цьому, на думку дипломата, нинішня ситуація в Азовському морі є « маразматичною ». « Зараз Росія намагається контролювати ці судна, які заходять. Приблизний час затримки одного – плюс/мінус 33 години », – сказав Клімкін і додав, що затримка суден призводить до серйозних збитків.

Continue reading...