Росія стягнула військову техніку до кордону з Україною, – Муженко

336
0
SHARE

Росія збільшила кількість своїх кораблів в акваторії Азовського моря практично вдвічі
Генштаб ЗСУ Facebook
Кількість військової техніки вздовж українського кордону з боку Російської Федерації останнім часом значно збільшилася. З такою заявою виступив начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко в ефірі одного з українських телеканалів.
« Характер дислокації показує, що в короткий термін можуть бути сформовані відповідні наступальні угруповання і напрямок їхніх дій – Україна. Тому ми розглядаємо не один напрямок – Луганська та Донецька області, а мова йде про північно-східні, східні, південні кордони України », – розповів Муженко.
За словами начальника Генштабу РФ під час навчань « Схід-2018 » перекинула зі східних регіонів на свою базу поблизу українського кордону 300 танків Т-62.
Новини за темою: Омбудсмен Людмила Денисова втратила свідомість у прямому ефірі під час промови Порошенка (ВІДЕО)
Він також розповів про формування Росією дивізії у складі двох танкових і двох мотострілецьких полків.
« Такі дивізії називають дивізією « Прорив ». Явно, що дивізія створюється не для ведення оборонних дій, а лише для наступальних дій », – зазначив начальник Генштабу.
За його словами, ця дивізія входить до складу 8-ї загальновійськової армії, яка дислокується в Новочеркаську.
« І найцікавіше те, що два армійських корпуси, які перебувають на тимчасово окупованій території Луганської та Донецької областях, управляються зі штабу 8-ї загальновійськової армії.

Continue reading...