Анатолійя Гриценко: біографія кандидата у президенти 2019

299
0
SHARE

Анатолійя Гриценко – біографія кандидата у президенти України 2019. Анатолійя Гриценко подав документи для участі у виборах 2019 України, що про нього відомо – біографію читайте на 24tv.ua.
Кандидат від політичної партії « Громадянська позиція » та колишній міністр оборони України Анатолій Гриценко подав документи до ЦВК для участі у президентських виборах ще 12 січня. Центрвиборчком вже зареєстрував документи політика. 24 канал пропонує ознайомитись із короткою біографією кандидата у президенти.
Народився Анатолій Гриценко 25 жовтня 1957 року у селі Багачівка Звенигородського району Черкаської області.
Військову освіту розпочав здобувати у Київському суворовському військовому училищі, яке закінчив із золотою медаллю, а продовжив – у Київському вищому авіаційному інженерному училищі.
Пізніше, у 1993 році, Гриценко закінчив навчання у Інституті іноземних мов при Міноборони США. Ще через рік – оперативно-стратегічний факультет Університету військово-повітряних сил США.
Відомо, що Гриценко проходив службу у стройових частинах, зокрема, був начальником групи обслуговування військової частини у Охтирці. Після цього упродовж 8 років працював викладачем у Київському вищому військовому авіаційному інженерному училищі, а також – на штабних посадах у Міністерстві оборони України.
З 1997 по 1999 очолював аналітичну службу апарату РНБО.
З грудня 1999 – президент Українського центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова.
Від 4 лютого 2005 по 18 грудня 2007 – міністр оборони України. Так, цю посаду Гриценко обіймав в урядах трьох різних прем’єрів: спочатку – за головування Юлії Тимошенко, потім Юрія Єханурова, а також – Віктора Януковича.
З 10 березня 2015 року працює доцентом кафедри політології у Києво-Могилянській академії.
Кар’єра Гриценка в політиці та що він встиг зробити у кріслі міністра оборони
У червні 2004 року Анатолій Гриценко приєднався до виборчого штабу Віктора Ющенка, який претендував на президентський пост. Так, він працював на інформаційно-аналітичному напрямі: команда на чолі із Гриценком в екстреному порядку за два дні розробила передвиборчу програму Ющенка.
4 лютого 2005 року Анатолію Гриценко була довірена посада міністра оборони України.

Continue reading...