Вакарчук і політичні амбіції: коли почав і який шлях пройшов відомий співак в українському політикумі

315
0
SHARE

Фронтмен гурту « Океан Ельзи » досі ухиляється від відповідей, чи збирається він йти у президенти.
Лідер українського гурту « Океан Ельзи » Святослав Вакарчук тривалий час тримав інтригу щодо свого висування на пост президента. Ще від минулого року, коли співак почав з’являтися у рейтингах і соціальних опитуваннях, країна очікувала, що ось-ось він оголосить про своє висування.
Найбільше очікування, що Вакарчук зробить відповідне оголошення, було на День Незалежності, 24 серпня минулого року, коли український гурт відігравав свій сольний концерт на « Олімпійському ». Проте цього не сталося і тоді. Лише у січні, у самий розпал передвиборчої кампанії, Вакарчук натякнув – йде у політику (не у президенти).
« Я у справі, і ви дізнаєтесь більше найближчим часом. Я хотів би привнести в українську політику якомога більше нових осіб. Влада як така мене не цікавить. Що тягне мене в політику, так це розчарування нинішнім станом української політики. Дивитися на всі ці особи на рекламних щитах Києва нестерпно », – розповів Вакарчук.
Поки прихильники і недоброзичливці артиста міркують, чи означає цей анонс початок політичної кар’єри, ТСН.ua згадує, коли і як Вакарчук брав участь у політичних процесах України.
Розпочав Вакарчук політичну активність ще 20 років тому – на виборах 1999 року виступав з деякими іншими артистами в турі на підтримку кандидата в президенти Леоніда Кучми. Втім, більшу активність артист виявив вже у 2004 році – він залучався до Помаранчевої революції та виступав на Майдані Незалежності, зокрема на підтримку опозиційного у ті часи політика Віктора Ющенка.
Перший значний крок у велику політику стався у 2007 році. Тоді співак потрапив до парламенту на позачергових виборах до Верховної Ради 15-м номером у списку пропрезидентського блоку « Наша Україна – Народна самооборона ». Вакарчук був членом комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, а також членом груп з міжпарламентських зв’язків з Російською Федерацією та іншими країнами. Втім, за два роки повноважень нардепа Вакарчук не подав жодного законопроекту. За період свого депутатства Вакарчук подав дві поправки до законопроектів, лише одна з яких була ухвалена.

Continue reading...