Попереду Херсон: чи зуміють ЗСУ перемолоти окупантів

142
0
SHARE

Українська армія перейшла у контрнаступ і окупантам важко утримати свої позиції
Довгоочікуваний контрнаступ ЗСУ в Херсонській області, судячи з усього, розпочався. Українські воїни розгромили низку важливих об’єктів, а також за допомогою щільного вогню контролюють усі мости через Дніпро. Окупанти страждають від втрат і вкрай скутої логістики, що суттєво відбивається на їхньому бойовому дусі. Настрої серед російських бойовиків та містечкових колабораціоністів близькі до паніки. Про те, чи варто вже найближчим часом чекати на вихід наших військ до Херсона, читайте у матеріалі « Апострофа ».
У понеділок, 29 серпня, стало відомо, що ЗСУ прорвали першу лінію оборони російського окупаційного контингенту в Херсонській області, розпочавши контрнаступні дії з багатьох напрямків на півдні країни.
Українські захисники вибили з позицій 109 полк бойовиків так званої « ДНР », а за ними втекли російські десантники. Як повідомляють джерела в оборонному відомстві, йдеться про початок широкомасштабних наступальних дій української армії одразу з кількох напрямків.
В Офісі президента Володимира Зеленського попросили журналістів та політиків не створювати нездоровий ажіотаж навколо цієї теми.
« Ще раз головне – до офіційних заяв не потрібно робити суперсенсаційних заяв… Прошу також журналістів сьогодні і в наступні дні особливо ретельно перевіряти джерела інформації та експертизу конкретних спікерів на тему. Бажання продемонструвати свою « обізнаність », причетність до « інсайду » і « хайпанути » на « ситуативі » – природно для будь-якого інформаційного простору. Але війна – це не контент. Давайте фільтрувати інформацію та професійно працювати з поваги до українських захисників », – закликав радник голови ОП Михайло Подоляк.
Керівник об’єднаного прес-центру оперативного командування « Південь » Наталія Гуменюк також закликала співгромадян набратися терпіння, нагадавши, що військова операція потребує тиші.
Ще до того, як представники влади виступили з такими закликами, більшість експертів намагалися обережно коментувати хід бойових дій на півдні.
« Окупанти в Херсонській області опинилися на роздоріжжі. Верхівка окупаційних функціонерів виїхала з Херсона щоб перебувати якнайдалі від передової… Тепер найголовніше – дозволити нашим військовим добре зробити свою роботу. Вони самі добре знають, куди саме рухатися далі. Ми бачили, скільки РФ туди затягла військ, включаючи десантників та морпіхів. Обережні оцінки ситуації, в тому числі, ґрунтуються на тому, що окупанта також не сидять склавши руки, а активно окопуються та будують оборонні споруди », – каже експерт з питань спецслужб Українського інституту майбутнього Іван Ступак.

Continue reading...