Різдво Христове 2023: головні традиції та символи відзначення свята в Україні

136
0
SHARE

Array
Різдво в Україні відзначають 7 січня згідно з юліанським календарем. Це світле свято дарує надію та радість, адже воно присвячене дню народженню Ісуса Христа, який прийшов на Землю, що стати Спасителем для всього людства. Про українські народні символи та традиції святкування Різдва – читайте далі в матеріалі.
Різдво є одним з найголовніших християнських свят. Прихід Ісуса Христа поділив історію на « до » і « після », тож саме з його дня народження розпочалося сучасне літочислення – « наша ера ». У це свято українці прославляють Бога, відвідують святкові Богослужіння, збираються у колі всієї сім’ї й вітають один одного піснями-колядками, зазначає 24 канал. Народні традиції святкування Різдва Христового в Україні
За традицією Різдву Христовому передує Різдвяний піст, який триває сорок днів із 28 листопада по 7 січня. У народі його ще називають « Пилипівка », оскільки його початок припадає на день пам’яті апостола Пилипа.
Різдвяний піст призначений для духовного та фізично очищення людини. Також у цей час віряни багато моляться, читають Біблію й роздумують над сенсом Різдва.

Continue reading...