В Україні почав діяти новий порядок бронювання військовозобов'язаних: що змінилося

94
0
SHARE

В Україні триває загальна мобілізація – Кабмін оновив правила бронювання військовозобов’язаних. Хто має право на бронь від мобілізації і як її отримати, читайте на TSN.ua.
Кабінет міністрів України оприлюднив новий порядок бронювання військовозобов’язаних.
Нові правила передбачають відстрочку від мобілізації для 50% і більше держслужбовців та працівників підприємств, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення під час воєнного стану.
Про це йдеться у постанові Кабміну №76 від 27 січня 2023 року.
Так, заброньованим військовозобов’язаним надається відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації. Однак вона не може перевищувати строку проведення мобілізації (для військовозобов’язаних, які працюють в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування), або шість місяців для військовозобов’язаних, які працюють:
Керівники органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій відповідають за включення військовозобов’язаних працівників до списків, а також за відповідність облікових даних військовозобов’язаних, зазначених у списку, їхнім військово-обліковим документам.
Кількість військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню та займають посади в органах державної влади, інших державних органах, органах державного управління, юрисдикція яких поширюється на всю територію України, повинна становити 50% від кількості військовозобов’язаних — за винятком керівної ланки.
Бронюванню незалежно від військового звання, віку та військово-облікової спеціальності підлягають: військовозобов’язані, які займають посади державної служби категорій « А » та « Б », керівники міністерств та їхні заступники, керівники державних органів, органів державного управління, юрисдикція яких поширюється на всю територію України, та їхні заступники, керівники самостійних структурних підрозділів таких органів та їхні заступники, а також працівники патронатних служб.

Continue reading...