Вперше за час війни: Глава МЗС Ізраїлю прибув до Києва – DW – 16.02.2023

103
0
SHARE

Вперше від початку повномасштабної війни топ-посадовець Ізраїлю прибув до України. У планах глави МЗС – зустріч з українським колегою Дмитром Кулебою та президентом Володимиром Зеленським.
Міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен прибув до України у четвер, 16 лютого. Про це він повідомив у своєму Twitter. Це перший публічний візит до Києва високопосадовця Ізраїлю такого рівня за майже рік повномасштабної війни, розв’язаної РФ в Україні.
« Я приїхав, щоб сказати: Ізраїль підтримує Україну та український народ у цей важкий час », – написав Коен. Він також зазначив, що зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, візьме участь у церемонії офіційного відкриття посольства Ізраїлю у Києві на постійній основі, а також відвідає Бабин яр.
Візит глави МЗС Ізраїлю розпочався з поїздки до Бучі, де весною 2022 російські війська вбили понад 450 цивільних. « Неможливо залишатися байдужим перед лицем жахливих видовищ і жахливих історій, які я почув і побачив тут.

Continue reading...