У соцмережі "злили" частково змінені документи США і НАТО про підготовку наступу України – ЗМІ

103
0
SHARE

У Twitter і Telegram зявилися засекречені військові документи, які деталізують плани США і НАТО з розбудови української армії перед запланованим контрнаступом.
У Twitter і Telegram з’явилися засекречені військові документи, які деталізують плани США і НАТО з розбудови української армії перед запланованим контрнаступом.
Джерело: The New York Times з посиланням на джерела в Білому домі
Деталі: За даними видання, наразі Пентагон розслідує, хто міг стояти за витоком документів, які з’явилися у соцмережах.
Військові аналітики заявили NYT, що деякі розділи документів, ймовірно, були змінені – у них завищені американські оцінки загиблих українських військових і занижені оцінки загиблих російських військових. На думку аналітиків, ці зміни можуть вказувати на спроби дезінформації з боку Москви.
Зазначається, що представники адміністрації Джо Байдена працювали над тим, щоб видалити документи із соцмереж, але станом на вечір 6 квітня їм це не вдалося.
« Ми знаємо про повідомлення в соціальних мережах. Міністерство розглядає це питання », – заявила заступниця прессекретаря Пентагону Сабріна Сінгх.
Як повідомляє NYT, документи не містять конкретних планів бойових дій – як, коли і де Україна має намір розпочати наступ.

Continue reading...