Кадри, що розривають серце: репортаж 24 Каналу із затопленої нелюдами Херсонщини

142
0
SHARE

Array
В ніч на 6 червня російські окупанти підірвали Каховську ГЕС. Зараз деякі райони Херсона підтоплені. Ситуація може стати дещо гіршою, хоч нічого критичного вже не мало б бути. А-от на окупованій частині Херсонщини коїться « справжнє пекло » через дії росіян.
Як розповіла з місця подій ведуча 24 Каналу Андріана Кучер, частина Херсона виявилася підтопленою через підрив Каховської ГЕС. У деяких районах вода піднялася на рівень 1 поверху, хоч ще вранці перебувала у підвальних приміщеннях.
Утім, ситуація потрошки стабілізується. Вода прибуває в місто вже з меншою інтенсивністю. Але поки говорити про те, що пік підтоплення минув – не варто.Скільки людей евакуювали з Херсонщини
За даними місцевої влади, станом на 18:00 з Херсона евакуювала 1814 місцевих жителів і ще 400 – з області. Правоохоронці, комунальні служби та волонтери постійно допомагали вивозити людей.
На щастя, вже ближче до вечора « наплив » місцевих жителів суттєво зменшився. Усі почали рятувати тварин.
Коли бачиш це все наживо, то серце розривається від болю. Але не лише через страждання людей і жах, який вони переносять. Захоплюєшся людьми, які з усіх сил рятують і людей, і тварин. Це те, що відрізняє нас від росіян. Ми не лишаємо в біді нікого.

Continue reading...