Повстання Пригожина завдасть суттєвої шкоди зусиллям РФ у війні проти України, – ISW

128
0
SHARE

Бунт Євгена Пригожина з « вагнерівцями » може завдати серйозної шкоди для РФ у її війні з Україною, вважають в ISW
Експерти зазначають, що після ситуації з заколотом « вагнерівців » Кремль зараз стикається з вкрай нестабільною рівновагою.
Угода, укладена між Пригожиним та самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком щодо деескалації, є короткостроковою, а не довгостроковою, а повстання ватажка найманців виявило серйозні недоліки Кремля та Міноборони РФ.
Аналітики ISW називають абсурдними припущення про те, що заколот Пригожина, реакція російської влади та посередництво Лукашенка були інсценовані Кремлем.
« Образ Путіна, який з’являється на національному телебаченні із закликом до припинення збройного повстання і попереджає про повторення революції 1917 року, а потім вимагає посередництва від іноземного лідера для вирішення повстання, матиме тривалий вплив », – йдеться в публікації.
В Інституті вивчення війни звертають увагу, що повстання виявило слабкість російських силових структур та продемонструвало нездатність Путіна своєчасно використовувати свої сили для відбиття внутрішньої загрози, а також ще більше підірвало його силову монополію.

Continue reading...