Лідер СДПН: Прийняти Україну в НАТО під час війни неможливо

120
0
SHARE

Україна не може вступити в НАТО під час війни – це зробить воюючою стороною весь Альянс, вважає Ларс Клінґбайль.
Вступ України до НАТО неможливий до закінчення війни, вважає співголова Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Ларс Клінґбайль (Lars Klingbeil). « НАТО не може прийняти Україну, поки вона перебуває у стані війни, інакше Німеччина та інші держави Альянсу одразу стали б воюючою стороною », – заявив він виданням Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) в інтерв’ю, опублікованому в понеділок, 10 липня.
Однак неможливість вступити до Північноатлантичного альянсу не означає відмови НАТО в підтримці Києва, зазначив Клінгбайль. На його думку, чіткий сигнал про це буде надіслано на саміті Альянсу у Вільнюсі, який пройде 11 і 12 липня. Серед іншого йдеться про посилення підготовки українських військовослужбовців, а також приведення України до стандартів НАТО, цитує політика RND.
При цьому Берлін не має наміру послаблювати свою допомогу Києву поставками озброєнь, запевнив Клінґбайль. « Усе, що ми дійсно можемо поставити, буде поставлено », – наголосив співголова партії, що стоїть на чолі уряду ФРН.Байден і Шольц вказували на необхідність дотримуватися критеріїв НАТО
Президент США Джо Байден у червні на тлі повідомлень про можливий швидкий вступ України до Північноатлантичного альянсу скептично висловився про цю ідею, заявивши, що Вашингтон не стане « полегшувати » Києву шлях до НАТО.

Continue reading...