В міноборони України пояснили наступ Росії на Куп'янськ

156
0
SHARE

Наступом на Куп’янському напрямку Росія прагне відволікти Сили оборони України, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. Ситуація передбачувана, додала вона.
Російські окупанти почали наступ на Куп’янському напрямку через просування Сил оборони України на Бахмутському напрямку, повідомила ввечері понеділка, 17 липня, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.
« Ворог рушив на відволікаючий Куп’янський напрямок, як вже не раз робив, але безуспішно », – написала вона в Telegram.
За словами Маляр, ситуація передбачувана, адже щойно українські захисники перехоплюють оперативну ініціативу і починають просуватися вперед, « росіяни одразу активізується на додаткових напрямках, щоб відволікти і відтягнути наші сили туди ». « Зараз те саме відбувається. Росіяни запанікувати від нашого просування на Бахмутському напрямку. Бо воно, хоч і поступове, але щоденне, і майже всі панівні висоти довкола міста ми зайняли », – наголосила вона.
Читайте також: У міноборони України повідомили про загострення ситуації на Сході
Заступниця міністра оборони нагадала, що РФ з січня поточного року наступає на Сході на чотирьох напрямках – Авдіівському, Мар’їнському, Лиманському, Бахмутському, а залежно від оперативної обстановки « час від часу починає рух на Шахтарському, Куп’янському, Сватівському ».

Continue reading...