Ніколя Саркозі постане перед судом за звинуваченням у змові з Каддафі

134
0
SHARE

Суд у справі французького президента призначено на початок 2025 року.
Ніколя Саркозі, колишній президент Франції, постане перед судом за звинуваченнями в тому, що він допомагав Муаммару  Каддафі у покращенні його іміджу  та респектабельності на міжнародній арені. Лівійський тиран за цю послугу фінансував передвиборчу кампанію експрезидента. Про це повідомляє The Times
Слідчі судді вирішили посадити Саркозі на лаву підсудних за ймовірну корупцію, розтрату, незаконне фінансування кампанії та участь у злочинній діяльності. Якщо суд, який відбудеться на початку 2025 року, визнає експрезидента винним, йому загрожує максимальне покарання у вигляді десяти років позбавлення волі.
68-річний правоцентристський політик, у свою чергу, відкидає звинувачення. 
«Я не привласнив жодного цента», — сказав Саркозі на французькому телебаченні цього тижня, коли він давав інтерв’ю для реклами другого тому своїх мемуарів Le Temps des Combats (Час битв).
Крім Саркозі, на лав підсудних опиняться ще 12 осіб, в тому числі колишні міністри Клод Геан та Бріс Ортефе. Вони теж відкидають звинувачення.
Після приходу Саркозі до влади у 2007 році він зіграв важливу роль у допомозі Каддафі відновити позицію в міжнародному співтоваристві.

Continue reading...