Окупанти активізувалися біля Авдіївки, а ЗСУ покращили положення біля Роботиного – Генштаб

216
0
SHARE

Зведення Генштабу 11 жовтня: росіяни активізувалися біля Авдіївки, а ЗСУ покращили положення біля Роботиного – читайте новини 1+1 (ТСН.ua).
Розпочалася 595 доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.
ЗСУ продовжують ведення оборони на сході та півдні України, наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальних дій на Бахмутському напрямку, а також покращили тактичне положення в районі західніше Роботиного Запорізької області. Тим часом ворог  активізував наступальні дії в районах Авдіївки на Донеччині. Протягом минулої доби на фронті відбулося 108 бойових зіткнень.
Своєю чергою, російські окупанти не перестають ігнорувати міжнародне гуманітарне право, обстрілюють не лише позиції українських військ, а й цивільну інфраструктуру населених пунктів, тероризуючи мирних жителів, наголошують у Генштабі.
Детальніше про ситуацію на фронті – у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ 11 жовтня.
РФ завдала удару зенітною керованою ракетою С-300 по цивільним будинкам в населеному пункті Великий Бурлук Харківської області. Окрім цього, окупанти атакували південні регіони нашої держави ударними БпЛА типу « Shahed-136/131 », більшу частину з яких знищено нашою протиповітряною обороною. Загалом ворог завдав 2 ракетних та 76 авіаційних ударів, здійснив 83 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, зокрема, й діти. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Continue reading...