Американці вважають, що США повинні захищати союзників по НАТО, – опитування

133
0
SHARE

Більшість американців позитивно ставляться до Північноатлантичного союзу (НАТО) і вважають, що Сполучені Штати мають продовжувати захищати своїх союзн.
Більшість американців позитивно ставляться до Північноатлантичного союзу (НАТО) і вважають, що Сполучені Штати мають продовжувати захищати своїх союзників у Європі.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт компанії YouGov.
Оприлюднені в п’ятницю результати соціологічного дослідження показали, що 60% респондентів підтримують захист США своїх союзників по НАТО, якщо вони зазнають нападу. Лише 13% вважають, що країна не повинна виконувати це зобов’язання, а 26% респондентів відповіли, що не впевнені у цьому.
Водночас 53% американців мають дуже або певною мірою позитивну думку про НАТО, тоді як 22% негативно ставляться до Альянсу. Ці цифри практично не змінилися з липня 2023 року.
Стаття 5 Статуту Альянсу передбачає, що напад на будь-якого члена повинен розглядатися як напад на всіх членів. Опитування показало, що респонденти найбільше підтримують Велику Британію (63%), за нею йдуть Франція (58%), Німеччина (55%), Польща (54%), Фінляндія (54%) і Греція (52%).

Continue reading...