Міністру Сольському вручили підозру в корупції: що відомо про привласнення земель (фото, відео)

95
0
SHARE

Сольський не визнає свою причетність до злочинних схем заволодіння держземлями, мотивуючи тим, що він був просто адвокатом у той період.
За інформацією слідчих, найближчим часом суд має ухвалити рішення про запобіжний захід Сольському та іншим фігурантам справи. Однак поки що міністр усе ще знаходиться у статусі підозрюваного і перебуває на волі.
У вівторок, 23 квітня, Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) повідомило про підозру в заволодінні державною землею ексголові аграрного комітету Верховної Ради, нинішньому міністру аграрної політики і продовольства Миколі Сольському. Про це повідомили в офіційному телеграм-каналі НАБУ.
Високопосадовцю закидають привласнення землі, що належить державі, вартість якої становить 291 мільйон гривень. За даними слідчих, було створено цілу злочинну групу, до якої входили колишні та чинні працівники Геокадастру, а також так звані « смотрящі » за діяльністю цих держорганів.У чому підозрюють главу Мінагрополітики
За даними правоохоронців, підозру міністру вручено внаслідок виявлення фактів знищення документів, на підставі яких держпідприємства, підпорядковані Аграрній академії наук України, мали право постійного користування землею, але втратили його через зниклі документи та були звинувачені в нібито « самовільному захопленні » цих земельних ділянок.

Continue reading...