Вчені з’ясували, чому відбувається "витік" атмосфери Землі

56
0
SHARE

Вчені з’ясували, що витік земної атмосфери в космос відбувається через не відоме досі глобальне електричне поле ᐅTSN.ua (новини 1+1).
Дослідники кажуть, що нове відкриття може допомогти зрозуміти, що робить можливим життя на нашій планеті.
Близько 60 років тому вчені зробили дивовижне відкриття про « витік » земної атмосфери. Але протягом усього цього часу причина залишалася невідомою. Тепер з’ясувалося, що ця таємнича сила – не відоме досі глобальне електричне поле.
Про це повідомляє The Washington Post.
У кінці 1960-х років супутники над полюсами зафіксували надзвичайно швидкий потік частинок, що вилітають у космос зі швидкістю 20 км/с. Вчені вважали, що сама гравітація та магнітне поле не можуть повністю пояснити потік. Мало бути інше джерело, яке створює цей « дірявий кран ».
Нещодавнє дослідження показало, що ця таємнича сила – раніше не відкрите глобальне електричне поле. Воно має лише потужність батареї годинника, але цього достатньо, щоб викинути легші іони з нашої атмосфери в космос. Воно також генерується на відміну від інших електричних полів на Землі.
Цей нещодавно відкритий аспект нашої планети дає підказки про еволюцію атмосфери, можливо, пояснюючи, чому Земля придатна для життя.
« Електричне поле є « агентом хаосу ». Це скасовує гравітацію. . Без цього Земля була б зовсім іншою », – сказав науковець із ракетобудування NASA та провідний автор дослідження Глін Коллінсон.
За словами авторів, нещодавно відкрите електричне поле таке ж фундаментальне для Землі, як і гравітація, але виявити його було нелегко.

Continue reading...