Україна погодилась провести ексгумацію жертв Волинської трагедії: у Польщі прокоментували

38
0
SHARE

Український інститут національної памʼяті планує включити пошукові роботи на території Рівненської області до плану роботи та заходів на 2025 рік – детальніше читайте ᐅ новини 1+1 (ТСН.ua)
Напередодні польська влада розкритикувала заяву міністра оборони про те, що Україні не слід очікувати на вступ до Євросоюзу.
Український інститут національної памʼяті планує включити пошукові роботи на території Рівненської області до плану роботи та заходів на 2025 рік.
Про це інформують на сторінці сайту.
Польські громади звернулися до інституту з можливості проведення пошуку та ексгумації останків їхніх членів родин. Зокрема, було отримано запит щодо проведення таких робіт на території Рівненської області.
« З огляду на те, що офіційні міжінституційні механізми щодо розв’язання проблемних питань з польською стороною в питаннях відновлення та збереження місць пам’яті вже тривалий час не діють, УІНП схиляється до рішення піти назустріч інтересам громадян Польщі та у порядку виключення безпосередньо взяти на себе роль координатора у проведенні пошукових робіт на запит польських громадян із запрошенням польської сторони в ролі спостерігача », – йдеться в повідомленні.

Continue reading...