Історичне підвищення податків: кому і скільки доведеться платити

69
0
SHARE

Рекордне підвищення податків. Голова ВР підписав відповідний закон. За що і скільки тепер платитиме кожний українець та бізнес – дивіться в ексклюзиві TSN.UA – детальніше читайте ᐅ новини 1+1 (ТСН.ua)
Військовий збір для військових залишається на рівні 1,5%.
Рекордне підвищення податків. Голова ВР підписав відповідний закон. Тепер парламентарі чекають на підпис президента. І тоді доведеться платити українцям вже не 1,5 а 5% військового збору. Однак, такі зміни торкнуться не всіх.
За що і скільки тепер платитиме кожний українець та бізнес – дивіться в ексклюзиві TSN.UA.В очікування підпису президента
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук підписав законопроєкт щодо підвищення податків і відправив його на підпис президенту Володимиру Зеленському. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.
« Спікер вже підписав податковий законопроект №11416д і відправив у Офіс Президента. В найближчий час очікуємо там підпис президента, потім публікація і потім через день закон вступить в силу, чим збільшить податки. Як раз вийде, що аванси частково попадуть під збільшення », – йдеться в повідомленні.Що ухвалили депутати?
Своєю чергою, у Раді пояснили, що саме зміниться. Про це сказав голова податкового комітету Ради Данило Гетманцев. За його словами, є два великі блоки. 1. Військовий збір, який розповсюджується на всіх нас. 2. Авансовий внесок для АЗС та підвищення ставок для небанківських фінансових установ від 2025 року.
Цитата: « Якщо говорити про ФОПів, то перша, друга, четверта група – 800 гривень на місяць. Третя група – плюс 1 відсоток з доходу. Другий блок – це податок на надприбутки банків за ставкою 50% за 2024 рік »
Як акцентував Гетманцев, зараз військовий збір для військових залишається на рівні 1,5%, але не для всіх.
« Ті, хто беруть участь в бойових діях, пояснив Гетманцев, взагалі не сплачують військового збору з усіх доходів – і грошового забезпечення, і додаткових надбавок », – вказано в повідомленні.
Раніше Мінфін стверджував, що підвищення податків має відбутися від 1 жовтня. Це означає, що підвищення податків для частини ФОПів відбудеться « заднім числом ». Натомість в частині працюючих українців – з моменту набуття чинності законом. До прикладу, якщо підприємство вже виплатило аванс із зарплати, та заплатило військовий збір за старою ставкою, то другу частину зарплати буде оподатковувати за новою.Рекордне підвищення податків
Нагадаю, що минулого тижня Верховна Рада ухвалила в цілому проєкт закону про підвищення податків, яке вже назвали історичним. Розгляд законопроєкту у другому читанні почався 9 жовтня в практично порожній залі – там було близько трьох десятків депутатів.

Continue reading...