Відвоювали наше дихання назад: учені відкрили спосіб лікування небезпечної аутоімунної хвороби

67
0
SHARE

Багато аутоімунних захворювань важко піддаються ефективному лікуванню через роль самого організму в їхньому розвитку. Однак вчені виявили новий простий метод запобігання таким ускладненням, потенційно…
Багато аутоімунних захворювань важко піддаються ефективному лікуванню через роль самого організму в їхньому розвитку. Однак вчені виявили новий простий метод запобігання таким ускладненням, потенційно позбавлений частини побічних ефектів.
Дослідники з Університету Еморі зробили значний прорив у лікуванні цілої низки аутоімунних захворювань, серед яких була і міастенія Гравіс (МГ). Це захворювання, що забирає не тільки фізичні сили, а й часом і саму можливість дихати, переростаючи в набагато серйознішу загрозу життю, проте тепер у науки з’явилася надія на лікування цієї хвороби, пише ScienceDaily.
У Фокус.Технології з’явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найсвіжіші та найцікавіші новини зі світу науки!
Міастенія Гравіс (МГ) — це хронічне захворювання, за якого через активність антитіл порушується зв’язок між нервами та м’язами, що призводить до їхньої слабкості та, у важких випадках, до утруднення дихання. Багато аутоімунних захворювань, у тому числі МГ, виникають через нездатність організму регулювати антитіла IgG, що призводить до надмірно активної імунної реакції.

Continue reading...