Відкрито справу за фактом розв'язання Росією війни проти України

314
0
SHARE

Під час досудового слідства особливу увагу буде приділено фактам підготовки росіян до окупації Кримського півострова
Прокуратура Криму порушила кримінальне првадження за фактом розв’язання посадовими особами РФ, а також посадовими особами державних органів та органів місцевого самоврядування АР Крим гібридної війни проти України. Про це повідомляє прес – служба СБУ.
Зазначається, що провадження відкрито за матеріалами Служби безпеки України .
Кримінальне провадження внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань по ч . 1 ст . 437 (планування, підготовка або розв’язування агресивної війни чи воєнного конфлікту, а також участь у змові, спрямованій на вчинення таких дій) КК .
 » Відкрите кримінальне провадження є безпрецедентним, адже вперше правову оцінку отримає інформаційна складова гібридної війни Росії проти України. Важливість цього процесу визначається тим, що агресія Росії принесла знедолення і змусила залишити місця проживання тисячі українських громадян, особливо це стосується кримських татар, які вдруге за шістдесят років фактично переживають геноцид з боку тоталітарного режиму « , – сказано в повідомленні.
За інформацією СБУ, Агентство ООН у справах біженців оцінило кількість внутрішньо переміщених осіб в Україні в 10 тисяч, більшість з яких – кримські татари, а третина – діти .

Continue reading...