Комі заявив, що Трамп вимагав від нього лояльності

332
0
SHARE

Президент США Дональд Трамп просив директора ФБР Джеймса Комі публічно оголосити, що він не є обєктом розслідувань, повязаних з Росією, і вимагав особистої відданості.
Президент США Дональд Трамп просив директора ФБР Джеймса Комі публічно оголосити, що він не є об’єктом розслідувань, пов’язаних з Росією, і вимагав особистої відданості.
Про це йдеться в заяві Комі, опублікованій комітетом Сенату з розвідки напередодні слухань за його участі.
У заяві сказано, що протягом чотирьох місяців він провів дев’ять розмов з президентом Дональдом Трампом, що різко контрастує з тим фактом, що протягом трьох з половиною років з президентом Бараком Обамою Комі провів всього дві зустрічі.
За словами Комі, після своєї першої зустрічі з Трампом 6 січня він « відчув себе вимушеним » документувати розмови, чого раніше не робив.
Так, за свідченнями Комі, 27 січня Трамп запросив його на вечерю. Під час зустрічі президент запитав його, чи хоче він залишитися на посаді директора ФБР. Він визнав це питання дивним, тому що до цього Трамп двічі висловлював надію, що Комі залишиться на цій посаді.
При цьому Комі стривожило, як він стверджує, що Трамп намагається вибудувати « якісь покровительські відносини », які суперечать незалежному статусу ФБР.

Continue reading...