На Донеччині затримали "головного козака "ДНР"

345
0
SHARE

Отамана ДНР зловили в Донецькій області
Місцевий житель приєднався до терористів у 2014 році у « званні » « генерал-майора ».
У 2014 році « отаман » і його « козаки » пішли на службу до російських окупантів
На блокпосту у Волновасі поліція затримала « генерал-майора » так званого « регіонального козацького об’єднання « ДНР », повідомила прес-служба ГУ НП у Донецькій області у понеділок ввечері, 3 липня.
При собі у 66-річного місцевого жителя були виявлені посвідчення « отамана » « ДНР », а також « дозвіл » на носіння шашки, кинджали і нагайки.
Він повідомив правоохоронцям, що в 2011 році почав керувати « козачим полком » з 90 осіб. Під час окупації Донецька у 2014 році « козаки » приєдналися до бойовиків терористичного угруповання « ДНР ».
До обов’язків « полку » входила охорона « кордонів » і патрулювання окупованій території. Крім того, « отаман » займався пропагандою на користь керівництва терористичної « республіки ».
Поліція зареєструвала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 256 (сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності) Кримінального кодексу, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.
Читайте також: « Козаки » масово дезертирують зі зброєю з Донбасу до Росії — розвідка
Нагадаємо, 3 червня українські прикордонники в пункті пропуску « Гоптівка » затримали ймовірного бойовика терористичного угруповання « ДНР » .

Continue reading...