Військове керівництво США виступило за надання летальної зброї Україні

222
0
SHARE

Проте відповідне рішення має прийняти Білий дім. – Новини – Український тиждень, Тиждень.ua
Генерал військово-повітряних сил США Пол Селва в ході слухань у Сенаті, присвячених його призначенню на посаду голови Об’єднаного комітету голів штабів ЗС США, виступив за надання летальної зброї Україні. Про це повідомляє  » Голос Америки « .
« Я підтримую надання летальної оборонної допомоги з безпеки Україні, і Міністерство оборони США активно займається цим питанням на міжвідомчому рівні », – сказав Селва.
Наголошується, що у своїх свідченнях, оприлюднених напередодні слухань, Селва також виступив за надання Україні летальних озброєнь.
« Хоча обороноздатність України посилилась завдяки навчанням США, Україна все ще не має достатніх можливостей, так як її супротивник є більш технологічно просунутий », – вказало ню.
У той же час, екс-посол США в Україні, експерт Інституту США Brookings Стівен Пфайфер вказав у Twitter, що генерал Селва повідомив Комітету Сенату з питань ЗС, що командування США в Європі та Об’єднаний комітет начальників штабів ВС США виступають за надання летальної військової допомоги Україні.
На повідомлення Пфайфера відповів глава аналітичного центру Пенна-Байдена і колишній чиновник Пентагону Майкл Карпентер.

Continue reading...