Верховна Рада запалила червоне світло перед реінтеграцією Донбасу

290
0
SHARE

Провал реінтеграції Донбасу в Раді Увечері 5 жовтня депутати всупереч очікуванням не змогли проголосувати ані за продовження особливого статусу Донбасу, ані за законопроект про реінтеграцію
Фото з відкритих джерел 112.ua розповість, що завадило депутатам проголосувати за президентські законопроекти і які перспективи ухвалення законопроектів.
10 хвилин Порошенка і димові шашки
Ранок парламентського дня Донбасу зустрів парламентаріїв посиленою охороною будівлі на Грушевського, 5, де з’явилися бійці Національної гвардії, а також представники « Національного корпусу » (який пов’язують з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим), « Свободи » і « Правого сектору »
У самому ж будинку під куполом зібралася на засідання фракція БПП за участю президента України Петра Порошенка.
« На засідання крім глави держави прийшли Єлісєєв (перший заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв, – ред.). Президент виступав близько 10 хвилин: закликав голосувати за законопроекти щодо Донбасу, кажучи, що це необхідно для збереження підтримки американцями. Єлісєєв також апелював до необхідності збереження міжнародної підтримки », – розповідають 112.ua депутати, присутні на засіданні.
Втім, у пропрезидентській фракції одностайності не спостерігалося. За словами учасників ранкового засідання, фракція категорично проти продовження особливого статусу для окремих районів Донбасу (виступило близько 10 народних депутатів). У кулуарах парламенту фронду частково пов’язують з роботою емісарів від екс-голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігоря Коломойського. Та й фракція « Народного фронту » до пори до часу також не була налаштована підтримувати президентські ініціативи. Як зазначив перед початком ранкового пленарного засідання лідер фракції « Народного фронту » Максим Бурбак, « народники » не підтримують наявності в законопроекті про реінтеграцію норм, які легалізують мінські домовленості.
« Фракція наполягає, щоб у жодному із законопроектів не було згадок про мінські домовленості », – підкреслив парламентарій. Крім того, поки парламентарії узгоджували позиції щодо законопроектів про реінтеграцію, під стінами парламенту активісти « Національного корпусу » запалили і кинули кілька димових шашок. Обійшлося без істотних наслідків (крім купки сміття під другим під’їздом парламенту).

Continue reading...