СБУ почала розслідування викрадення Шепелєва

145
0
SHARE

Хто викрав Шепелєва
У СБУ наполягають, що не били затриманого.
У СБУ пообіцяли з’ясувати обставини викрадення та побиття Шепелєва
© Українська правда
Служба безпеки України розпочала розслідування за фактом викрадення невідомими особами колишнього народного депутата Олександра Шепелєва, підозрюваного у державній зраді.
« За заявою Шепелєва військовою прокуратурою сьогодні розпочато кримінальне провадження за ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу України. Прокурор визначив підслідність у цьому провадженні за слідчими Служби безпеки України », – повідомила голова прес-служби СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці в Facebook ввечері у п’ятницю, 9 лютого.
Вона запевнила, що співробітники СБУ при затриманні підозрюваного не застосовували до нього фізичну силу, і виявили його вже побитим. Давність і ступінь тяжкості нанесених Шепелєву тілесних ушкоджень повинна визначити судово-медична експертиза.
« Можу порадити людям, які не можуть почекати завершення експертизи, звернутися до фахівців, які, на моє переконання, навіть по фото скажуть, що синці явно не вчорашні », – підсумувала Гітлянська.
Читайте також: У прокуратурі відмову Росії видати Шепелєва пояснили його співпрацею з ФСБ
Як повідомлялося, 8 лютого екс-депутат Олександр Шепелєв був затриманий співробітниками СБУ в Київській області. Серед іншого у нього був вилучений фальшивий паспорт громадянина України, а також посвідчення співробітника так званого « МГБ ДНР » на ім’я Миколи Боруха.
За словами Шепелєва, за два дні до затримання його викрали невідомі, які представилися слідчими військової прокуратури. Його вивезли до лісу під Конча-Заспою, де постійно били та вимагали повідомити відомості, що компрометують українських політиків та олігархів.
Олександр Шепелєв був депутатом Верховної Ради V та VI скликань, членом фракції « Блоку Юлії Тимошенко ».

Continue reading...