Екс-нардепа Шепелєва відправили за грати на 2 місяці

316
0
SHARE

Суд прийняв рішення застосувати запобіжний захід щодо Шепелєва, який йому обрали ще в 2015
Суд виніс рішення про тримання затриманого під вартою до 8 квітня.
Шепелєв пробуде за гратами щонайменше до 8 квітня
© Українська правда
Слідчий суддя Печерського районного суду Києва Ірина Литвинова задовольнила клопотання Головної військової прокуратури щодо запобіжного заходу для колишнього народного депутата Олександра Шепелєва у вигляді арешту на 2 місяці, передає  » УНІАН « .
« Ухвалюю клопотання задовольнити. Застосувати до підозрюваного Шепелєва Олександра Олександровича 4 липня 1970 року народження, уродженця міста Горлівка Донецької області, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, обраний згідно з ухвалою слідчого судді Печерського суду міста Києва 26 березня 2015 року », – оголосила суддя, додавши, що запобіжний захід встановлено з дня затримання і триватиме він до 8 квітня 2018 року.
Ухвала підлягає виконанню негайно і може бути оскаржена в Апеляційному суді.
Як пояснив начальник відділу процесуального керівництва Головної військової прокуратури Руслан Кравченко, цей запобіжний захід було обрано підозрюваному заочно ще в 2015 році, сьогодні ж розглядалося клопотання щодо його застосування.
« Підозра підтверджується відповідними доказами, тобто слідчим суддею цим рішенням підтверджено наші всі доводи й докази », – додав Кравченко.
Також раніше суд відхилив клопотання захисту Шепелєва щодо відводу слідчого судді Ірини Литвинової, оскільки, за їхніми словами, суддя « перебуває під тиском, під впливом правоохоронних органів ». Оскарженню ухвала не підлягає.
Читайте також: У прокуратурі відмову Росії видати Шепелєва пояснили його співпрацею з ФСБ
Як повідомлялося, 8 лютого екс-депутат Олександр Шепелєв був затриманий співробітниками СБУ в Київській області. Серед іншого у нього був вилучений фальшивий паспорт громадянина України, а також посвідчення співробітника так званого « МГБ ДНР » на ім’я Миколи Боруха.
За словами Шепелєва, за два дні до затримання його викрали невідомі, які представилися слідчими військової прокуратури. Його вивезли до лісу під Конча-Заспою, де постійно били та вимагали повідомити відомості, що компрометують українських політиків та олігархів.

Continue reading...