Втручання у вибори США. Демократи опублікували меморандум на захист ФБР

303
0
SHARE

Меморандум спростовує твердження республіканців про можливі порушення з боку працівників ФБР і Міністерства юстиції при розслідуванні ймовірного втручання Росії у вибори.
Комітет з розвідки Конгресу США опублікував 24 лютого підготовлений демократами службовий документ на захист Федерального бюро розслідувань у справі про втручання у вибори США. Про це повідомляє DW.com .
Меморандум спростовує твердження республіканців про можливі порушення з боку працівників ФБР і Міністерства юстиції при розслідуванні ймовірного втручання Росії у вибори. Зазначається, що нинішній варіант меморандуму був відредагований, оскільки раніше президент США Дональд Трамп заблокував публікацію документа.
Зокрема, в меморандумі йдеться, що співробітники ФБР і мін’юсту не « зловживали » так званою програмою стеження FISA (« Акт про негласне стеження з метою зовнішньої розвідки »).
Автори документа вважають, що ФБР і Мін’юст виконали свій обов’язок щодо захисту країни, отримавши дозвіл суду на використання FISA для стеження за Картером Пейджем, якого підозрювали в тому, що він є агентом російської влади.
Трамп відреагував на опублікований демократами меморандум, назвавши його « політичним і юридичним провалом ».

Continue reading...