США можуть відповісти на "дзеркальні" дії Росії – Держдеп

293
0
SHARE

Росія ввела дзеркальні заходи та вислала також дипломатів, на що США заявили, що можуть відповісти
У Державному департаменті США вважають, що так звані « дзеркальні » дії Росії щодо вислання 60-ти американських дипломатів у РФ і закриття консульства у Санкт-Петербурзі є необґрунтованими та продовжують заганяти країну в « самоізоляцію », заявила представник Державного департаменту США Хізер Нойєрт, передає  » Укрінформ « .
« З представленого списку нам ясно, що Російська Федерація не зацікавлена у діалозі в питаннях, які мають значення для обох наших країн », – заявила представник Держдепу.
У своїй заяві Нойєрт назвала такі дії Росії необґрунтованими та закликала Москву не поводитися як жертва. Вона зазначила, що жертвами в цій ситуації є лише двоє людей, які зараз лежать у шпиталі в Сполученому Королівстві, а також ті, хто постраждав випадково внаслідок хімічної атаки.
« Наші дії були мотивовані виключно нападом на Велику Британію, атакою на британського громадянина та його доньку. Пам’ятаймо, що йдеться про перше застосування нервово-паралітичного газу « Новачок » у невійськовий час на території нашого союзника », – зауважила Нойєрт.
У свою чергу, Сполучені Штати заявили також, що залишають за собою право відповіді на дії Росії, які вона називає « дзеркальними ».

Continue reading...