СБУ розповіла про затриманя підривників Меморіалу орлят і ще однієї банди російських провокаторів

356
0
SHARE

СБУ затримало двох чоловіків, які 13 березня підірвали гранату на Меморіалі львівських орлят і планували підпал польського автобуса 1 квітня
Про це повідомляє у Facebook прес-служба СБУ.
« Виконавці прибули до Львова з Києва спеціально для скоєння цього злочину », – розповів на брифінгу заступник голови СБУ Віктор Кононенко.
Зловмисники придбали за $800 автомобіль з іноземною реєстрацією, з якого кинули гранату в меморіал.
« Цей транспортний засіб став єдиною зачіпкою, яка згодом допомогла розкрити злочин », – зазначив Кононенко.
Під час слідчих дій спецслужбовці встановили, що ця група готує нову провокацію – підпал у Львові автобуса з польською реєстрацією. 23 березня 2018 року зловмисники вже здійснили підпал транспортного засобу, але ця подія не набула публічного резонансу, як замовляли російські куратори. Спецслужби Росії дали вказівку повторити акцію з обов’язковою відеофіксацією підпалу автобуса. Цю акцію вже повністю контролювала СБУ.
« Ми імітували підпал автобуса та розклеювання відповідних провокаційних листівок. Звіт про виконання завдання за допомогою електронних месенджерів було направлено замовнику, чим наші співробітники завершили цикл документування протиправної діяльності », ‒ розповів Кононенко.
Після звіту виконавця спецслужбовці затримали у Києві двох зловмисників – мешканців столиці та Львова у рамках провадження за ч. 1 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт). Під час обшуків за місцем проживання підозрюваних правоохоронці вилучили незареєстровану травматичну зброю та листівки, ідентичні тим, що мали бути розклеєні у Львові.

Continue reading...