Нацбанк запропонував проти банків з російським капіталом застосувати санкції у вигляді попередження

348
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Під санкції підпадають п
Нацбанк запропонував попередити російські банки Національний банк запропонував ввести санкції проти банків з російським капіталом. Про це під час брифінгу заявив перший заступник голови Нацбанку Яків Смолій.
«З метою збереження фінансової стабільності в країні, виконання українськими банками з державним російським капіталом зобов’язань перед клієнтами, пропонує застосувати санкції у вигляді попередження виводу капіталу за межі України. Ми пропонуємо застосувати такі санкції до банків, які працюють в Україні з російським капіталом. Це «Сбербанк», «Промінвестбанк», «ВТБ Банк», «VS банк», «БМ Банк», — сказав він.
Заступник голови правління НБУ Катерина Рожкова підкреслила, що дані санкції не торкнуться фізичних і юридичних клієнтів банків.
«Запропоновані Нацбанком санкції не вплинуть на клієнтів юридичних і фізичних осіб, що працюють на території України. Запропоновані Нацбанком санкції не зупинять розрахунки між контрагентами наших клієнтів. Банки нікуди не діваються, вони продовжують працювати в законодавчому полі України, тому ми сподіваємося, що потенційний вихід цих банків з ринків буде здійснюватися цивілізованим шляхом — або шляхом продажу, або шляхом поступового зобов’язання перед клієнтами», — сказала вона.

Continue reading...