Новий календар свят та помилковий удар США в Сирії. Головні новини четверга

455
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Редакція НВ зібрала найважливіші новини за четвер, 13 квітня
Редакція НВ зібрала найважливіші новини за четвер, 13 квітня.
Українська оцінка переговорів США і РФ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що переговори державного секретаря США Рекса Тіллерсона з президентом РФ Володимиром Путіним у Москві підтвердили неможливість співпраці з Росією на основі довіри.
«Я знаю також перші результати візиту: непублічні. Не буду говорити про всіх, але наша теза – спільна теза з усіма друзями і партнерами про те, що з Росією не можна співпрацювати, ні говорити на підставі довіри – під час візиту однозначно була підтверджена», — повідомив він.
Трамп про «божевілля» в Україні
Президент США Дональд Трамп, коментуючи, чи варто Європі боятися Росії, назвав «безумством» її дії в Сирії та Україні. «Те, що зараз відбувається — це безумство, будь то Близький Схід або Україна, — скрізь ви бачите проблеми, багато проблем. Але, в кінцевому рахунку, ми позбавимося від більшості цих проблем, і нікого не будемо боятися», — заявив він.
Він додав, що відносини між Вашингтоном і Москвою впали на найнижчий рівень і США зовсім «не ладнають з Росією».
Старі-нові свята
Інститут національної пам’яті завершив розробку та обговорення законопроекту Про державні та інші свята, пам’ятні дати та скорботі дні. Відповідно до нової редакції, День боротьби за права жінок 8 березня визначений як міжнародний день, який буде святковим, але не вихідним.

Continue reading...