Тисячі учасників та сотні затриманих: Як пройшли мітинги проти корупції в Росії

311
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

День Росії 2017 року відбувся на тлі мітингів проти корупції в декількох російських містах і ознаменувався масштабними затриманнями опозиційних політиків і супротивників режиму Кремля…
День Росії 2017 року відбувся на тлі мітингів проти корупції в декількох російських містах і ознаменувався масштабними затриманнями опозиційних політиків і супротивників режиму Кремля.
У понеділок, 12 червня, в багатьох російських містах пройшли антикорупційні мітинги, які організував російський опозиціонер і засновник Фонду боротьби з корупцією Олексій Навальний.
Мітинг в Москві був заздалегідь погоджений з владою міста, проте в останній момент його перенесли з проспекту Сахарова на Тверську вулицю в зв’язку з тим, що не вдалося встановити сцену і звукову апаратуру. У Санкт-Петербурзі аналогічна акція не отримала схвалення з боку мерії, оскільки влада не хотіла, щоб люди вийшли на Марсове поле.
Затримання Навального
Напередодні мітингу в Москві правоохоронці затримали Олексія Навального при виході з будинку, дістатися до Тверської вулиці він не зумів.
У поліції пояснили, що Навальний затриманий для складання адмінпротоколів за ч.8 ст.20.2 (Повторне порушення правил організації мітингів) і 19.3 (Непокора законному розпорядженню співробітника поліції) КпАП РФ.

Continue reading...