Новий санкційний удар

297
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

політики від 26 липня
Запровадження нових американських санкцій проти Російської Федерації як країни-агресора, які вже ухвалила палата представників Конгресу США, заблокує будівництво і реалізацію головних енергетичних проектів РФ, які були спрямовані на обхід української газотранспортної системи для постачання газу до Європи. Фактично це стане блокуванням проектів «Північний потік-2», і «Турецького потоку». Це означає, що Російська Федерація поступово втрачає Європу як ринок збуту свого основного товару — газу.
Крім того, нові санкції майже унеможливлять збільшення власного видобутку газу для РФ, оскільки вона може нарощувати його зараз, тільки будуючи нові свердловини у важкодоступних районах, зокрема, в морі. Для цього їй потрібне іноземне обладнання, тому що Росія не має власного аналога. А санкції заблокують співпрацю Росії з компаніями, які це обладнання виготовляють і могли б постачати РФ.
По суті, ці санкції заблокують розвиток енергетичного сектору РФ, а це — головний сектор її економіки.
Шанси на прийняття та підписання американським президентом Дональдом Трампом даного законопроекту можна оцінити в 99,99%.

Continue reading...