У Єврокомісії задоволені новими санкціями США проти Росії

265
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Президент Єврокомісії Юнкер висловив задоволення у зв' язку з тим, що, « в принципі законопроект був пом' якшений після того, як ЄС висловив свою стурбованість» . Новини за 02 серпня від УНІАН.
Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер задоволений тим, що закон США щодо нових санкцій для Росії врахував занепокоєння Європейського Союзу, але заявляє про можливі кроки у відповідь в разі, якщо будуть порушені інтереси європейських компаній.
Про це йдеться в повідомленні ЄК, яке було розповсюджено в Брюсселі в середу, передає власний кореспондент УНІАН.
Зазначається, що Юнкер висловив задоволення у зв’язку з тим, що, «в принципі законопроект був пом’якшений після того, як ЄС висловив свою стурбованість».
«Я заявив на саміті G7 у Таорміні і на саміті G20 у Гамбурзі, якщо американці продовжать (з прийняттям нових санкцій) , ми будемо готові адекватно реагувати в лічені дні. В результаті значну частину передбачуваних санкцій проти Росії було знято», — констатував він.
За словами Юнкера, в Конгресі США також переконані, що санкції будуть застосовані тільки після того, як пройдуть консультації з союзними країнами.
«І я вірю, що ми ще є союзниками США», — сказав президент ЄК.
У цьому зв’язку в ЄК зауважили, що таким чином під час застосування будь-яких санкцій можуть бути враховані європейські інтереси.

Continue reading...