Головні новини 14 вересня: санкції проти Росії, інфляція в Україні та погрози КНДР

278
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Головні новини України і світу сьогодні 14 вересня. Новини України та новини світу 14.09.2017 читайте на сайті новин України 24tv.ua.
В четвер, 14 вересня, Євросоюз продовжив санкції проти Росії. Нацбанк України озвучив невтішний прогноз щодо інфляції. Влада КНДР знову погрожує Японії та США. Ураган «Харві» виніс на берег загадкову істоту. Такими були головні новини 14 вересня в Україні та світі.
Рада Євросоюзу офіційно продовжила на 6 місяців санкції проти російських фізосіб та компаній, причетних до порушення територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.
Зазначимо, що санкції будуть торкнуться 149 осіб та 38 компаній. Індивідуальні обмежувальні заходи полягають в обмеженні на в’ їзд до країн ЄС та замороженні активів.
Нацбанк України переглянув прогноз рівня річної інфляції на 2017 рік у сторону погіршення. Водночас фінрегулятор зберіг облікову ставку на рівні 12,5%, аби призупинити ріст цін. Таке рішення зумовлено вищими, аніж очікувалось, темпами зростання цін на сирі продукти харчування та тютюнові вироби.
«Як і в попередні місяці, до цього призвели фактори з боку пропозиції – несприятливі погодні умови навесні поточного року зумовили здорожчання фруктів та овочів, а значні обсяги експорту м’ ясної та молочної продукції – її здорожчання на внутрішньому ринку», – додали у фінрегуляторі.
НБУ дає негативний прогноз інфляції в Україні
Крім цін на харчування, на ріст інфляції також вплинуло зростання виробничих витрат – у тому числі зростання зарплат, що відобразилося у цінах на послуги.

Continue reading...