У Міносвіти пояснили норму про мову навчання в новому законі

200
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Міністерство освіти і науки України заявляє, що норма про мову навчання в прийнятому Верховною Радою законі «Про освіту» відповідає Конституції…
Міністерство освіти і науки України заявляє, що норма про мову навчання в прийнятому Верховною Радою законі «Про освіту» відповідає Конституції України і Європейської хартії регіональних мов або мов меншин.
Згідно з роз’ясненням Міносвіти, закон «Про освіту», який 5 вересня 2017 року український парламент прийняв 255 голосами, містить статтю 7, яка регулює питання мови освіти.
«Ця редакція статті 7 закону України «Про освіту» відповідає Конституції України і ратифікованій Україною Європейській хартії регіональних мов або мов меншин», – сказано в роз’ясненні.
За інформацією міністерства, в Україні мовами національних меншин навчається близько 400 тис. дітей у 735 навчальних закладах і, як правило, в таких закладах українська мова вивчається виключно як предмет.
Міносвіти «змушений констатувати, що спостерігається стійка тенденція до зниження рівня і погіршення якості «шкільної освіти у дітей зі шкіл з навчанням на мовах нацменшин, що підтверджують результати зовнішнього незалежного оцінювання (у 2016 році 60,1% школярів з румунської і угорської меншин не змогли успішно здати тестування з української мови) .

Continue reading...