Мадрид призначив керівника уряду Каталонії

256
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Саенц де Сантамарія є членом правлячої Народної партії
Сорайя Саенц де Сантамарія буде обіймати цю посаду до виборів.
Саенц де Сантамарія є членом правлячої Народної партії
© Википедия
Тимчасовим керівником уряду Каталонії замість відстороненого Карлеса Пучдемона призначили віце-прем’єра уряду Іспанії Сорайю Саенц де Сантамарію, повідомляє іспанське видання El Pais .
Наголошується, що до Саенц де Сантамарії переходить більшість повноважень глави каталонського уряду і його заступника. Повноваження тимчасового керівника покладено на віце-прем’єра до обрання нового парламенту регіону і призначення нового уряду.
Як відомо, Саенц де Сантамарія є членом правлячої Народної партії.
Читайте також: Внаслідок протестів у Барселоні постраждали три людини
Раніше у п’ятницю, 27 жовтня, Сенат Іспанії більшістю голосів підтримав введення прямого управління Каталонією згідно зі ст. 155 Конституції. Уряд Іспанії, у свою чергу, прийняв формальне рішення про розпуск адміністрації та парламенту автономії, а також про введення прямого управління в регіоні. Крім того, на 21 грудня призначено позачергові парламентські вибори в Каталонії. Ці рішення стало відповіддю на голосування парламенту Каталонії, який оголосив про незалежність автономії.
10 жовтня президент Каталонії Карлес Пучдемон підписав декларацію про проголошення незалежності Каталонії, посилаючись на результати референдуму 1 жовтня. Однак відклав її введення в дію до врегулювання з Мадридом умови виходу зі складу Іспанії.

Continue reading...