Головні новини 5 грудня: затримання Саакашвілі та росіянка-АТОшниця, якій не дають громадянство

279
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Головні новини України і світу на сьогодні 5 грудня. Новини України та новини світу 05.12.2017, що відбувалося за день в Україні та світі читайте на сайті новин України 24tv.ua.
Працівники СБУ та ГПУ затримали Саакашвілі, однак згодом прихильники визволили його з машини правоохоронців. Росіянці, яка воювала за Україну, не дають українського громадянства. В Україну заборонили ввозити низку російських книг. Карпати засипало снігом. Такими були головні новини 5 грудня.
Вранці 5 грудня Генеральна прокуратура спільно із Службою безпеки України прийшли з обшуком до лідера партії «Рух нових сил» Міхеїла Саакашвілі в рамках розслідуваного Генпрокуратурою кримінального провадження.
На знак протесту політик опинився на даху будинку на вулиці Костьольній, 7, де згодом його затримали силовики і вивели з будівлі.
Саакашвілі на даху будинку
Міхеїла Саакашвілі затримали на даху будинку
Поки у квартирі Саакашвілі тривали слідчі дії, надворі активісти зводили барикади, щоб не дозволити працівникам СБУ вивести його з будинку. Між активістами та поліцією, яка була присутня на місці події відбулися сутички. Один з активістів навіть намагався себе підпалити, перед тим обливши пальним.
Активіст під будинком Саакашвілі зробив спробу самоспалення. Увага! На відео присутня ненормативна лексика!
Прихильники політика, які зібралися під будівлею, визволили його з машини правоохоронців. Після цього у натовпі провели його під стіни Верховної Ради. Там, Саакашвілі закликав українців продемонструвати протест, подякував за підтримку і сказав: «Нічого не бійтеся».
Зазначимо, головним обвинувачувачем екс-президента Грузії виступив генпрокурор Юрій Луценко. Грузина звинувачують у дуже серйозних речах: сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності. Адвокати політика кажуть, що йому спробують повісити організацію держперевороту.
Також, за даними ГПУ, діяльність Саакашвілі фінансував молодий олігарх-втікач часів Януковича Сергій Курченко. Саме він, начебто, дав гроші на акції протестів, метою яких було повалення влади в України. У безпосередній роботі з Курченком звинувачують соратника Саакашвілі Дангадзе, якого затримали під Полтавою, невдовзі після «Маршу за імпічмент», який був організований у неділю, 3 грудня.
Луценко в Раді продемонстрував запис розмови Дангадзе з довіреною особою Курченка. Однак, користувачі соцмереж припускають, що запис може бути сфабрикованим.

Continue reading...