Саакашвілі подав заяву на Луценка та керівництво низки відомств до НАБУ

255
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Політик звинувачує чиновників у зловживанні владою та службовим становищем.
Лідер партії «Рух нових сил» Міхаіл Саакашвілі звернувся до Національного антикорупційного бюро заявою про вчинення злочинів генпрокурором Юрієм Луценком, очільником СБУ Василем Грицаком та керівництвом інших силових відомств.
Про це повідомили у прес-службі партії.
«Сьогодні (6 грудня — прим.ред.) Міхаіл Саакашвілі подав до НАБУ заяву про вчинення злочину групою осіб на чолі з генеральним прокурором України та головою СБУ. У заяві стверджується, що за особистою вказівкою Юрія Луценка та Василя Грицака, а також його заступників Павла Демчини та Віктора Кононенка «вчиняється ряд кримінальних правопорушень щодо моїх поплічників з використанням службового становища, всупереч інтересам служби, що завдає істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам мені та моїм друзям, в тому числі громадянам Грузії та громадським інтересам», — йдеться у повідомленні.
Як ідеться у заяві Саакашвілі, в діях низки чиновників ГПУ, СБУ, ДМС, Держприкордонної служби та Управління Держохорони вбачаються злочини за ознаками статті «Зловживання владою та службовим становищем».
«У сукупності описані в заяві дії осіб «свідчать про вчинення злочину, передбаченого статтею 255 ККУ — Створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину», — додали у прес-службі.

Continue reading...