Поліція оточила і проводить розслідування на кладовищі, де поховані дружина і син шпигуна Скрипаля

257
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Посольство ЄС в Росії зараз очолює німецький дипломат Маркус Эдерер.
На саміті Євросоюзу обговорили рішення про відкликання посла ЄС в РФ на тлі отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля.
Про це пише Інтерфакс .
За словами прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте, якого цитує агентство Associated Press, «посол ЄС в РФ відкликається для консультацій у Брюссель» у зв’язку з отруєнням екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля. Він зазначив, що це «міра», а не «крок у рамках санкцій», і що посол не відкликаний остаточно з російської столиці остаточно.
Посольство ЄС в Росії зараз очолює німецький дипломат Маркус Эдерер.
Раніше лідери Євросоюзу випустили спільну заяву, в якій підтримали висунуті Великобританією в адресу Росії звинувачення в отруєнні екс-офіцера ГРУ і його дочки.
Нагадаємо, 5 березня BBC повідомила, що у Великій Британії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль потрапив до лікарні після серйозного отруєння невідомою речовиною. Видання The Telegraph дізналося, що Скрипаль раніше звертався до поліції із заявою про те, що побоюється за своє життя. Дружина колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка сказала виданню, що ситуація зі Скрипалем «дуже схожа на те, що сталося з її чоловіком». Як відомо, він помер 2006 року в результаті отруєння полонієм.
Сергій Скрипаль до 1999 року служив у Головному розвідувальному управлінні РФ, після чого вийшов на пенсію у званні полковника.

Continue reading...