"Влада" окупованого Криму намагається передати членам екіпажу "Норд" українські паспорти, — постпред президента в АРК

265
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Членам екіпажу Норд намагаються передати паспорта
З відкритих джерел
Незаконна влада тимчасово окупованого Криму намагається передати членам екіпажу судна «Норд» паспорти громадян України для законного перетинання адміністративного кордону. Про це повідомив постійний представник президента в АР Крим Борис Бабін на своїй сторінці в Facebook.
«За наявною інформацією окупаційна влада через адвокатів та дипломатів пробує терміново передати такі легальні документи (паспорти громадян України) з Криму для членів екіпажу. Бо дома у них вони звісно є, за ними їх пропустять до Криму через КПВВ без проблем. А за виданими окупаційною владою РФ »аусвайсами» ніхто нікого в Крим не пропустить, маємо чітку позицію ДПС України», — написав він.
Після передачі документів члени екіпажу зможуть перетнути КПВВ «Чонгар». Про це Борис Бабін сказав в ефірі телеканалу » 112 Україна «.
«На сьогодні ми маємо чітку позицію, що ці громадяни України повернуться до місць проживання на окупованій території тільки з документами, які, згідно з чинним законодавством, підтверджують громадянство України. Це розуміє й окупаційна влада, і дипломати РФ. У них на сьогодні вибір небагатий: або передати документи з Криму цим особам, не надто афішуючи, тому що вони не хочуть визнавати, що це дійсно громадяни України, або йти в суд і встановлювати їх особи, або звертатися в органи державної міграційної служби щодо відновлення відповідних документів.

Continue reading...